google analytics.

behöver ni hjälp med google analytics?

Vad är google analytics?

data om era kunder

Google Analytics är ett verktyg framtaget av Google och är ett måste för varje hemsida.  Det är helt gratis och behöver bara installeras en gång, därefter får ni statistik & data om alla era hemsidebesökare samt hur de beter sig på hemsidan. 

Google Analytics kan för många vara ett knepigt verktyg där man har svårt att förstå statistiken som presenteras.  Vi på Aurora har hög kompetens inom Analytics och kan hjälpa ert företag att få fram relevant statistik för er verksamhet.  

Tack vare Google Analytics kan ni ta viktiga företagsbeslut baserat på data och statistik istället för gissningar.

är google analytics gratis?

Som vi nämner ovan är Google Analytics helt gratis.  Vi behöver bara installera det en gång på er hemsida och därefter börjar det samla in statistik om vilka som besöker er hemsida samt vad de gör på er hemsida. 

Även om ni inte använder data och statistik i ert dagliga arbete så är det ett måste att installera Google Analytics på varje hemsida. Man kan inte samla in statistik retroaktivt så därför är det extra viktigt att se till att det installeras korrekt på er hemsida redan från start.

Vad kan man se för statistik?

Google Analytics presenterar all möjlig statistik och det är lätt att trolla bort sig själv i systemet.  Därför hjälper vi våra kunder med att ta fram rapporter med data och nyckeltal som är viktiga för just deras verksamhet. 

Nedan finner ni några exempel på statistik vi kan hjälpa er att ta fram:

  • Source/Medium: Se hur era besökare hittar till er hemsida och utvärdera vilka trafikkällor som är bäst för ert företag.
  • Demografi: Se vilka användare det är som besöker er hemsida. Är det kvinnor eller män? Är det unga eller äldre människor? Vad är era besökare intresserade av?
  • Geografi: Vilket land eller region kommer era besökare från och är det någon region som konverterar bättre än andra?
  • Enheter: Använder sig era besökare av mobiltelefoner, surfplattor eller är de mest trafik från datorer på er hemsida?
  • Konverteringar: Hur många av era hemsidebesökare konverterar? D.v.s. gör det som ni önskar att de ska göra på er hemsida.  En konvertering är olika från företag till företag, men exempel kan vara att de genomför ett köp, signar upp på ert nyhetsbrev, fyller i ett kontaktformulär eller klickar på ert telefonnummer och ringer.
  • Bounce Rate: Se hur många irrelevanta besökare ni har.  Bounce Rate (Avvisningsfrekvens) i Google Analytics beskriver hur många som kommer till er hemsida och därefter lämnar utan att göra någon annan action.  Ni kan läsa mer detaljerat om Bounce Rate på Googles hemsida (här).

jag förstår inte min statistik.

Det är ett problem som många företag har.  Vi på Aurora är en certifierad Google Partner och spenderar väldigt mycket tid i Google Analytics.  Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att se över er data, ta fram en enkel och tydlig rapport med statistik som betyder något för er verksamhet. 

Vi älskar data och statistik!

så enkelt kommer ni igång.

1. kontakta oss.

Fyll i vårt kontaktformulär och beskriv vad ni önskar att få hjälp med så kommer en av våra specialister att kontakta er.

2. uppstartsmöte.

Vi bokar in ett uppstartsmöte tillsammans med er där vi lär känna varandra samt diskuterar era målsättningar med marknadsföringen.

3. implementering.

Därefter implementerar vi alla verktyg som behövs för att påbörja projektet som förbättrar er digitala närvaro.

Scroll to Top
kul att du är intresserad.
bli kontaktad.
boka in ett kostnadsfritt uppstartsmöte.
info (at) auroraconsulting.se